Meer 65-plussers hebben betaald werk

Leestijd: 2 min (read)

PERSBERICHT – Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal 65-plussers die werken sinds 2003 met 300% is gestegen. De 2 belangrijkste oorzaken hiervan zijn de verhoging van de AOW-leeftijd en de vergrijzing.

Bereidheid om langer door te werken stijgt
Uit de Enquête Beroepsbevolking (EBB) uitgevoerd door het CBS blijkt dat mensen bereid zijn om langer door te werken. Dit is voornamelijk duidelijk zichtbaar bij de zelfstandige ondernemers. Waar werknemers denken dat ze in staat zijn om tot 66 jarige leeftijd door te werken, denken zelfstandige ondernemers dat ze tot 69 jarige leeftijd door kunnen werken. Dit is ook terug te zien in de netto arbeidsparticipatie. In de groep van 65-75 jaar was dit in 2021 14,4%, in 2011 was dit voor dezelfde groep nog 8,4%.

Behoefte aan klushulp neemt toe
Bij Zoofy merken ze dat er onder senioren veel animo is om nog een aantal uren in de week wat klusjes op te pikken. Sinds zij een specifieke categorie voor ‘Senior Klushulpen’ hebben geopend zijn er al honderden aanmeldingen binnengekomen. Een belangrijk voordeel is dat dit vaak mensen zijn die al veel kluservaring hebben.

Juan Vasquez Vidal, Senior Klushulp zegt het volgende: “Ik ben een gepensioneerd en alweer over de 70, maar ben behoorlijk fit. Ik kajak nog en sport nog veel met mijn kinderen. Mijn kinderen en ik willen graag een camper kopen en via Zoofy accepteer ik gemakkelijk klussen en maak ik mezelf en klanten blij met het leveren van mijn diensten. In drie maanden tijd al meer dan 70 klussen uitgevoerd.’’

Hieruit is op te maken dat het voor beide partijen een voordeel is. De klant kan tegen relatief lage kosten hulp krijgen met hun klusjes in en rondom het huis. En de klusman kan iets bijverdienen en daarnaast zijn vakkennis toepassen.

iCity Magazine Redactie
iCity Magazine Redactiehttps://icity.nl
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Vooral de mens centraal op nieuwe online platform Louwman Exclusive

Utrecht, 1 april 2021 – Louwman Exclusive, dealer en partner van diverse exclusieve auto- en supercarmerken, lanceert een nieuw online platform. Uniek is de...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!