Leestijd: 1 min (read)

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe fietsen door Corona dramatisch is gedaald.

Managing director Nick Rossou van Findyourbike meldt een vertienvoudiging van het bezoek aan het platform, sinds de pandemie vorig jaar begon. Ook ziet hij het aanbod van gebruikte fietsen op het platform flink toenemen: van 470 begin vorig jaar naar 2860 op dit moment.

De fietsenbranche kampt sinds de Corona-crisis met een enorme schaarste van modellen en onderdelen. Het Algemeen Dagblad meldde gisteren nog dat klanten pas in 2022 een nieuwe fiets kunnen kopen omdat de meeste modellen uit Azië komen, waar men flinke productie-achterstanden heeft opgelopen. Fietsplatform Findyourbike speelt in op deze toenemende Corona-schaarste. Rossou: ‘Mensen lezen dat er een schaarste aan fietsen is, en gaan zich dus steeds minder oriënteren bij de reguliere fietsenhandel. Ze kijken eerst online, en ontdekken dan ons aanbod.’

Vooral startende racefietsers en mountainbikers zijn zeer actief op het platform. Rossou ziet ook meer vrouwen die een passende fiets zoeken of aanbieden. Een andere trend die de Findyourbike-voorman ziet is de groeiende vraag naar e-bikes ten koste van stadsfietsen, en een steeds jongere doelgroep die de e-bike gebruikt. ‘De interesse in fietsen is op dit moment echt ongekend groot.’

Voor Findyourbike is de Corona-crisis dus hét moment om haar marktpositie te veroveren en te verstevigen. Rossou: ‘Als nieuwe fietsen schaars zijn, besluiten mensen vanzelf naar alternatieven te zoeken. Dat is precies de vraag waarin wij voorzien.’

Image by volkan ugur from Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.