Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Leestijd: 1 min (read)

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe fietsen door Corona dramatisch is gedaald.

Managing director Nick Rossou van Findyourbike meldt een vertienvoudiging van het bezoek aan het platform, sinds de pandemie vorig jaar begon. Ook ziet hij het aanbod van gebruikte fietsen op het platform flink toenemen: van 470 begin vorig jaar naar 2860 op dit moment.

De fietsenbranche kampt sinds de Corona-crisis met een enorme schaarste van modellen en onderdelen. Het Algemeen Dagblad meldde gisteren nog dat klanten pas in 2022 een nieuwe fiets kunnen kopen omdat de meeste modellen uit Azië komen, waar men flinke productie-achterstanden heeft opgelopen. Fietsplatform Findyourbike speelt in op deze toenemende Corona-schaarste. Rossou: ‘Mensen lezen dat er een schaarste aan fietsen is, en gaan zich dus steeds minder oriënteren bij de reguliere fietsenhandel. Ze kijken eerst online, en ontdekken dan ons aanbod.’

Vooral startende racefietsers en mountainbikers zijn zeer actief op het platform. Rossou ziet ook meer vrouwen die een passende fiets zoeken of aanbieden. Een andere trend die de Findyourbike-voorman ziet is de groeiende vraag naar e-bikes ten koste van stadsfietsen, en een steeds jongere doelgroep die de e-bike gebruikt. ‘De interesse in fietsen is op dit moment echt ongekend groot.’

Voor Findyourbike is de Corona-crisis dus hét moment om haar marktpositie te veroveren en te verstevigen. Rossou: ‘Als nieuwe fietsen schaars zijn, besluiten mensen vanzelf naar alternatieven te zoeken. Dat is precies de vraag waarin wij voorzien.’

Image by volkan ugur from Pixabay

iCity Magazine Redactie
iCity Magazine Redactiehttps://icity.nl
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Vooral de mens centraal op nieuwe online platform Louwman Exclusive

Utrecht, 1 april 2021 – Louwman Exclusive, dealer en partner van diverse exclusieve auto- en supercarmerken, lanceert een nieuw online platform. Uniek is de...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!