Ingenico lanceert chatbot die normale mensentaal spreekt

Leestijd: 2 min (read)

Hoofddorp, 22 januari 2019 Ingenico Group lanceert een innovatieve chatbot die klanten in natuurlijk taalgebruik te woord staat. Dankzij de natural language processing (NLP) van IBM Watson begrijpt de chatbot van Ingenico de vragen die gebruikers stellen beter, wat die ook mogen zijn. De chatbot snapt specifieke nuances in taal en taalgebruik beter en kan goed omgaan met de natuurlijke variaties in de communicatie tussen individuen. Daardoor kan de chatbot snel en adequaat reageren op de specifieke wensen van de gebruikers, in een groot aantal talen. De nieuwe AI-component zorgt ervoor dat klanten in minder stappen hun bestelling kunnen afronden en dat helpt leveranciers de conversie te verhogen.

De chatbot is gerealiseerd in samenwerking met JoinedApp en maakt gebruik van Ingenico’s veilige betaal-API om het gebruiksgemak van een zakelijke berichtenapp te verbeteren. Klanten kunnen daardoor op een veilige en betrouwbare manier producten en diensten aankopen binnen de chatfunctie van de berichtenapp. Daarmee ontstaat een complete gebruikservaring op het chatplatform zonder de berichtenomgeving te verlaten. Dankzij de vermindering van het aantal stappen die consumenten moeten doorlopen om hun aankoop af te ronden, kunnen verkopers hun conversie vergroten.

De chatbot is ideaal voor gebruik in de retail, horeca, reis- en vrijetijdsbranche. De bot kan 24 uur per dag zeven dagen per week actief zijn, waardoor bedrijven altijd kunnen communiceren met klanten en transacties kunnen afhandelen. Bovendien biedt de chatbot de mogelijkheid om waardevolle informatie te vergaren over de wensen en behoeften van consumenten . Daardoor kunnen bedrijven hun aanbod nog beter afstemmen op de veranderende behoeftes van klanten.

Gabriel de Montessus, SVP Global Online (Retail BU) bij Ingenico Group over de voordelen van de betaalmogelijkheden van de chatbot: “De nieuwe mogelijkheden dankzij AI maakt de dienstverlening aan klanten beter en verhoogt de conversie aanzienlijk. Dankzij IBM Watson AI-services kunnen gebruikers gewoon tegen de bot vertellen wat ze willen kopen en direct de betaling en aflevering regelen – daarmee is een naadloze afhandeling voor klanten daadwerkelijk gerealiseerd.”

iCity Magazine Redactie
iCity Magazine Redactiehttps://icity.nl
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!