Elementor – De meest flexibele en krachtige pagebuilder voor WordPress

Leestijd: 2 min (read)

Wie regelmatig een website in WordPress bouwt kent de routine: je bladert wat op een site als Themeforest, koopt voor een paar tientjes een premium theme, inclusief ingebouwde pagebuilder, verandert hier en daar wat foto’s en teksten, en hoppa, je hebt een nieuwe 12-in-een-dozijn website.

Op deze site gebruiken we bijvoorbeeld Newspaper. Om een pagina op te bouwen maakt Newspaper gebruik van WPBakery Page Builder. WPBakery (VisualComposer) heeft een frontend en backend editor, die maakt dat we pagina’s van de demo-content gemakkelijk en snel kunnen wijzigen. Omdat Newspaper veel kant-en-klare blokken heeft om nieuws op een overzichtelijke manier weer te geven, gebruiken wij WPBakery alleen om de blokken wat te verschuiven.

Echt handig hebben we WPBakery nooit gevonden. Maar omdat iCity grotendeels draait op nieuwsberichten maakte dat niet zoveel uit. Echter, op sites waar we zelf pagina’s moeten opbouwen werd WPBakery omslachtig en onhandig. Omdat de frontend editor traag werkt, gebruikte ik steevast de backend editor. Het nadeel daarvan is dat je niet ziet wat het resultaat van je instellingen is.

Zoiets eenvoudigs als een regel opdelen in twee kolommen van 50%, een plaatje links als background instellen en rechts een stukje tekst in het midden uitlijnen vroeg niet alleen engelengeduld, maar leverde vaak niet het gewenste resultaat.

Tot Elementor op de markt verscheen …

Elementor is een pure Live Front End Page Editor. Het in dan ook alleen te vergelijken met de frontend editor van WPBakery. Daar waar ik de frontend editor van WPBakery juist vermeed, omarm ik de editor van Elementor met beide armen. Wat een gemak!

Natuurlijk, alles is wennen, zo ook Elementor. Maar het opmaken van pagina’s werd zo speels gemakkelijk dat ik na een paar dagen al besloot de Pro-versie aan te schaffen. En omdat we meer sites hebben hebben wij voor de ongelimiteerde versie gekozen voor 199 USD/jaar. Daarnaast, maar dat moet je verder zelf bepalen, gebruiken wij OceanWP als basis template. Dat helpt om sites versneld op te zetten.

De gratis versie van Elementor doet wat 95% van de mensen nodig hebben en méér. De Pro-versie, die we op onze overige sites gebruiken, biedt wat extra mogelijkheden, zoals het zelf kunnen ontwerpen van pageheaders en -footers en custom CSS.

Het beste probeer je het zelf uit. Download de gratis versie of voeg de plugin toe vanuit de WordPress plugin store. En ga er gewoon mee aan de slag. Het werkt in principe met elk thema of template was je nu al gebruikt.

Disclaimer: Tenfore BV is een affiliate van Elementor. We krijgen een kleine vergoeding als iemand via ons de PRO versie aanschaft. We supporten alleen tools die we zelf ook gebruiken en waar we vierkant achter staan. Dat geldt zondermeer voor Elementor.

Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BV
Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BVhttps://cross-silo.com
CEO, CROSS SILO BV en Uitgever van iCity Magazine
 
Ontwerper van de ROUNDMAP - een 360-graden mapping systeem gericht op waardecreatie, klantinteractie en duurzame klantwaarde (CLV) - https://roundmap.com
 
Eerder werkzaam voor o.a. Dow Jones (US), CMG Finance (NL), SCSK Corporation (Japan), The Internet Plaza en Enternet. Beschikbaar als lid RvB (CMO/CDO/CSO) of RvC.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!