Leestijd: 3 min (read)

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en DJ Sam Feldt lanceren samen met o.a. AB InBev, Air Events, Amsterdam Dance Event, Coca-Cola, DGTL, Grolsch, Gemeente Amsterdam, Heineken, ID&T, Lipton, Vrumona en Gemeente Amsterdam de campagne om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren. De lancering van Plastic Promise vindt plaats op 17 oktober 2018 tijdens Amsterdam Dance Event.

Plastic Promise is een landelijke beweging waarmee de dynamische en innovatieve evenementenindustrie bewijst ook op het gebied van verantwoord plasticgebruik een pionier toont. Tijdens de lancering worden de eerste koplopers bekendgemaakt. Niet alleen organisatoren van festivals, sport- en zakelijke evenementen, maar ook drankmerken en andere leveranciers kunnen hun naam verbinden aan dit initiatief door zich aan te melden via het platform van Plastic Promise en daar hun doelen op het gebied van verantwoord plasticgebruik bekend te maken.

Bedrijven die zich aansluiten, worden onderdeel van een groeiende groep duurzaamheidspioneers, waarbij ze de mogelijkheid krijgen hun kennis en netwerk te verbreden en te versterken. DJ Sam Feldt is één van die duurzaamheidspioneers en toont zich betrokken: “Nu ik weet hoeveel impact plastic heeft op onze planeet, raak ik steeds meer gemotiveerd om mijn bereik te gebruiken om hier iets aan te doen. Ik wil onderzoeken hoe we recycling op een grotere schaal in ons leefgewoontes kunnen implementeren. Zelf reis ik met een herbruikbare waterfles en vraag ik tijdens events waar ik draai de promotors om geen rietjes uit te delen, tenzij mensen hier specifiek om vragen.”

De koplopers die op 17 oktober op het podium staan, zijn o.a.: AB InBev, Air Events, Amsterdam Dance Event, Amsterdam Marathon, Bar le Duc, Booking.com, Coca-Cola, Dekmantel, DGTL, Eurosonic Noorderslag, Grolsch, Gemeente Amsterdam, Heineken, ID&T, Kultlab, Le Champion, Lipton, Mandala, Ploegendienst, Q-dance, Solar Weekend Festival, Vierdaagsefeesten, Vrumona en Your Productions.

Plastic Promise
Plastic Promise is een landelijke campagne waarmee de dynamische en innovatieve evenementenindustrie zich ook op het gebied van verantwoord plasticgebruik een pionier toont. Het gebruik van plastic wegwerpartikelen op festivals en events is nu nog vaker regel dan uitzondering. Plastic Promise is een initiatief van Green Events Nederland en de Green Deal ‘Afvalvrije Festivals’. Dit project wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Green Events Nederland
Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Met verschillende partners werken we aan een duurzamere wereld. Het team van Green Events bestaat uit ervaren specialisten en opereert door het delen van kennis.

ADE Green
Op woensdag 17 oktober 2018 vindt in het DeLaMar Theater de zesde editie van ADE Green plaats. De toonaangevende conferentie, die ieder jaar plaatsvindt tijdens Amsterdam Dance Event (ADE), is gewijd aan innovatie, duurzaamheid en sociale vraagstukken in de muziek- en evenementenindustrie. ADE Green wil die kracht aangrijpen, voor het aanjagen van verandering op grote schaal. Ieder jaar verbindt de conferentie vooraanstaande denkers en vernieuwers, om middels panels, workshops en debatten kennis en ervaring te delen. Centraal staan drie thema’s die de toekomst van de muziek- en evenementenwereld moeten definiëren.

Website: www.plasticpromise.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.