Stientje van Veldhoven en Sam Feldt lanceren Plastic Promise op Amsterdam Dance Event

Leestijd: 3 min (read)

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en DJ Sam Feldt lanceren samen met o.a. AB InBev, Air Events, Amsterdam Dance Event, Coca-Cola, DGTL, Grolsch, Gemeente Amsterdam, Heineken, ID&T, Lipton, Vrumona en Gemeente Amsterdam de campagne om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren. De lancering van Plastic Promise vindt plaats op 17 oktober 2018 tijdens Amsterdam Dance Event.

Plastic Promise is een landelijke beweging waarmee de dynamische en innovatieve evenementenindustrie bewijst ook op het gebied van verantwoord plasticgebruik een pionier toont. Tijdens de lancering worden de eerste koplopers bekendgemaakt. Niet alleen organisatoren van festivals, sport- en zakelijke evenementen, maar ook drankmerken en andere leveranciers kunnen hun naam verbinden aan dit initiatief door zich aan te melden via het platform van Plastic Promise en daar hun doelen op het gebied van verantwoord plasticgebruik bekend te maken.

Bedrijven die zich aansluiten, worden onderdeel van een groeiende groep duurzaamheidspioneers, waarbij ze de mogelijkheid krijgen hun kennis en netwerk te verbreden en te versterken. DJ Sam Feldt is één van die duurzaamheidspioneers en toont zich betrokken: “Nu ik weet hoeveel impact plastic heeft op onze planeet, raak ik steeds meer gemotiveerd om mijn bereik te gebruiken om hier iets aan te doen. Ik wil onderzoeken hoe we recycling op een grotere schaal in ons leefgewoontes kunnen implementeren. Zelf reis ik met een herbruikbare waterfles en vraag ik tijdens events waar ik draai de promotors om geen rietjes uit te delen, tenzij mensen hier specifiek om vragen.”

De koplopers die op 17 oktober op het podium staan, zijn o.a.: AB InBev, Air Events, Amsterdam Dance Event, Amsterdam Marathon, Bar le Duc, Booking.com, Coca-Cola, Dekmantel, DGTL, Eurosonic Noorderslag, Grolsch, Gemeente Amsterdam, Heineken, ID&T, Kultlab, Le Champion, Lipton, Mandala, Ploegendienst, Q-dance, Solar Weekend Festival, Vierdaagsefeesten, Vrumona en Your Productions.

Plastic Promise
Plastic Promise is een landelijke campagne waarmee de dynamische en innovatieve evenementenindustrie zich ook op het gebied van verantwoord plasticgebruik een pionier toont. Het gebruik van plastic wegwerpartikelen op festivals en events is nu nog vaker regel dan uitzondering. Plastic Promise is een initiatief van Green Events Nederland en de Green Deal ‘Afvalvrije Festivals’. Dit project wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Green Events Nederland
Green Events is hét platform voor verduurzaming van evenementen. Met verschillende partners werken we aan een duurzamere wereld. Het team van Green Events bestaat uit ervaren specialisten en opereert door het delen van kennis.

ADE Green
Op woensdag 17 oktober 2018 vindt in het DeLaMar Theater de zesde editie van ADE Green plaats. De toonaangevende conferentie, die ieder jaar plaatsvindt tijdens Amsterdam Dance Event (ADE), is gewijd aan innovatie, duurzaamheid en sociale vraagstukken in de muziek- en evenementenindustrie. ADE Green wil die kracht aangrijpen, voor het aanjagen van verandering op grote schaal. Ieder jaar verbindt de conferentie vooraanstaande denkers en vernieuwers, om middels panels, workshops en debatten kennis en ervaring te delen. Centraal staan drie thema’s die de toekomst van de muziek- en evenementenwereld moeten definiëren.

Website: www.plasticpromise.nl

iCity Magazine Redactie
iCity Magazine Redactiehttps://icity.nl
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!