Leestijd: 2 min (read)

Vrijdag 12 oktober zijn tijdens de viering van World Standards Day de NENnovation Awards uitgereikt door Diederik Samsom. Dit jaar is de NENnovation Award opgesplitst in drie categorieën en heeft daarom ook drie winnaars. De winnaar van de categorie klanten/commissieleden is ‘Life Cycle Vision’, de winnaar van de startups is ‘Nwzer’ en de winnaar van de studenten is David van de Merwe met zijn project ‘i-Botics: Human-Robot Interaction during VR mediated Teleoperation’.

De jury heeft gekeken naar: kracht van innovatie, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.

Winnaar categorie klanten/commissieleden
Life Cycle Vision heeft een digitaal systeem ontwikkeld waarbij de relatie tussen het gebouw en installaties inzichtelijk worden gemaakt. Dit wordt niet alleen op het gebied van ontwerp en realisatie gedaan, maar ook op de exploitatie (onderhoud en energie/CO2). Hiermee kan dus eenvoudig op levensduurkosten worden gestuurd en zo een stap naar een circulair gebouw worden gemaakt.

Winnaar categorie startups
Nwzer is de eerste burger journalistieke website die draait door middel van blockchaintechnologie en Artificial Intelligence. Journalisten doen apart van elkaar verslag van een gebeurtenis. De Artificial Intelligence analyseert de gebruikersinformatie en wat er wel of niet met de content gebeurt.

Winnaar categorie studenten
David van de Merwe heeft een project opgezet, genaamd i-Botics: Human-Robot Interaction during VR mediated Teleoperation. Teleoperatie, het verlengen van de fysieke capaciteiten door het op afstand aansturen van een robot, is een moderne en ruim toegepaste techniek. Deze techniek biedt mogelijkheden, maar kent ook twee belangrijke beperkingen; namelijk verstoringen in signaal en niet intuïtieve beeldtechnologie. Er wordt gekeken naar de invloed van omgevingsinformatie op taak prestatie van mens-robot teams en omgevingsbewustzijn tijdens VR ondersteunde teleoperatie.

Over de NENnovation Award
Dit is het tweede jaar dat de NENnovation Award wordt uitgereikt. Deze award is in het leven geroepen omdat normalisatie en innovatie nauw met elkaar verbonden zijn. Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten en daarmee de betrokkenheid van meerdere stakeholders. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en marktacceptatie krijgt een impuls.

Meer informatie
Voor meer informatie over de NENnovation Award ga naar www.nen.nl/nennovationaward. Voor informatie over het normalisatieproces, neem contact op met NEN Communicatie, telefoon 015 2 690 391 of e-mail [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.