Leestijd: 2 min (read)

Werner Budding, een van de bekendste autojournalisten en petrolheads van Nederland, gaat elektrisch als gezicht en mede-initiator van het nieuwe e-Drivers.com, het eerste op e-mobility gerichte platform voor consumenten van Nederland. Op het platform, dat inmiddels live is, is dagelijks nieuws te vinden over elektrische auto’s en de wereld daar omheen. E-Drivers maakt de onwetende consument wegwijs in de wereld van e-mobility, ook de autoliefhebber vindt er boeiende EV-gerelateerde informatie in tekst en video. ‘Is elektrisch rijden iets voor jou?’, op e-Drivers.com kom je erachter.

icity-e-drivers

De populariteit van elektrische auto’s neemt alleen maar toe, veel media schrijven over het fenomeen, maar een centrale plek met allerlei informatie over het rijden met een elektrische auto ontbrak tot op heden. e-Drivers springt in dat gat met onder meer educatieve video’s, reviews van de nieuwste elektrische auto’s, tips & tricks, onderzoeken en EV-nieuws. Feiten en cijfers over e-mobility, verstrekt door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, zijn ook te vinden op e-Drivers.com.

Centrale plek
Budding over zijn initiatief: “De doorbraak van elektrische auto is aanstaande. Vele consumenten twijfelen nog en zijn afwachtend, vaak omdat ze onvoldoende bekend zijn met e-mobiliteit. Wij gaan daar verandering in brengen. Met goede, heldere informatie, bijvoorbeeld over de rijeigenschappen en actieradius van EV’s, maar ook met informatie over laadpalen, fiscaliteit en kosten van het rijden in een EV. Alles op een centrale plek. Wie iets wil weten over elektrisch rijden, vindt bij e-Drivers.com het antwoord. Door krachtenbundeling met overheden en e-partners brengen wij onze bezoekers direct in contact om versneld te groeien naar een duurzaam e-klimaat.”

Database
Dat de informatie op een smakelijke manier worden gepresenteerd, zal gezien Buddings jarenlange ervaring in medialand en de autobranche niemand verbazen. Het platform is modern en functioneel vormgegeven en natuurlijk ligt de focus op video, al dan niet in educatieve vorm. Andere belangrijke onderdelen zijn een uitgebreide database van alle elektrische auto’s en een kostencalculator die de verschillen tussen een auto met een verbrandingsmotor, een hybride en een EV inzichtelijk maakt. Ook kunnen op korte termijn laadpassen, abonnementen en laadpalen op het platform worden vergeleken.

Experts
Op termijn zullen ook specialisten wekelijks aan het woord komen, om duiding te geven in brandende kwesties. Zo kunnen bezoekers van e-Drivers.com in contact komenmet experts van de e-partners. In zogenaamde e-colleges presenteert Budding op een duidelijke en inhoudelijk wijze de ins en outs van elektrische rijden en wat daar bij hoort. Dat kan gaan over stekkers, het verschil tussen grijze en groene stroom maar ook de wezenlijke verschillen tussen een elektrische auto en een auto met een verbrandingsmotor. De website is per direct live: e-drivers.com

Partners
Partners van e-Drivers.com zijn onder meer Hyundai, Eneco, Alfen, Ohra, Essent, Vandenbron, Jaguar, New Motion, ALD Automotive, en Mennekes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.