Leestijd: 2 min (read)

ValidSign samen met eSpecialisten en Sphereon (de ondernemingen achter eWaarmerk) gaan intensief samenwerken om organisaties te ondersteunen in het elektronisch waarmerken en ondertekenen van digitale bestanden en de registratie daarvan in de Blockhain.

Uitwisseling van informatie in onze samenleving gebeurt steeds meer digitaal. Dit heeft uiteraard veel voordelen. Digitale informatie is echter ook gemakkelijk te wijzigen of te manipuleren zonder dat dit duidelijk is voor de gebruiker. In dat geval is de informatie niet langer authentiek, integer en betrouwbaar. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn als blijkt dat op basis van onjuiste informatie besluiten worden genomen.

Het is van groot belang dat de verstrekker van digitale informatie kan garanderen dat de informatie 100% authentiek, integer en betrouwbaar is en dat de ontvanger dit eenvoudig kan controleren.

Digitale handtekening

ValidSign, marktleider digitaal ondertekenen in Nederland, heeft al jaren de Europese richtlijn met betrekking tot digitale handtekeningen geïmplementeerd. Door het toepassen van ValidSign wordt ervoor gezorgd dat digitaal ondertekende stukken rechtsgeldig zijn. Ook kunnen meerdere mensen met behulp van ValidSign dezelfde digitale stukken ondertekenen.

eWaarmerk

Er zijn veel stukken die niet ondertekend hoeven te worden, maar die wel gevolgen kunnen hebben in het rechtsverkeer. Denk bijvoorbeeld aan facturen, aanmaningen, bijlagen, e-mails, foto’s, video-bestanden, bouwtekeningen, belastingaanslagen, rapportages en databases. De ontvangende partij kan de informatie manipuleren en gebruiken in transacties naar derden toe. Door de digitale informatie te eWaarmerken en het eWaarmerk te registreren in de Blockchain kan elke ontvanger valideren in hoeverre de ontvangen informatie authentiek is. Dit geldt zowel voor de individuele bestanden als de samenhang tussen deze documenten, ofwel dossiers.

Combinatie ValidSign & eWaarmerk

Door ValidSign en eWaarmerk te combineren wordt er een krachtige oplossing geboden welke voor elk gewenst proces kan worden ingezet. Hierbij wordt de integriteit van digitale informatie gewaarborgd. Het geavanceerd of gekwalificeerd ondertekenen door gebruikers op basis van PKI technologie kan worden verrijkt met de blockchain. Het automatisch laten eWaarmerken van informatie en de registratie hiervan in de Blockchain kan op deze wijze in één keer geïmplementeerd worden.

Contactinformatie

Wilt u meer weten wat de samenwerking tussen ValidSign en eWaarmerk voor uw organisatie kan betekenen? Kom naar de dag van de digitale duurzaamheid op 13 November 2018 in de Jaarbeurs (www.dedagvandedigitaleduurzaamheid.nl) of neem contact op voor het maken van een afspraak.

ValidSign

Bergweidedijk 42
7418 AA DEVENTER
+31 (0)85 303 3676
www.validsign.nl
info@validsign.nl

eSpecialisten BV

Jan Tinbergenstraat 264
7559 ST HENGELO
+31 (0)74 750 1484
www.especialisten.nl en www.ewaarmerk.nl
contact@especialisten.nl

Sphereon BV

Communicatieweg 3
3641 SG MIJDRECHT
+31 (0)852 736 513
www.sphereon.com
info@sphereon.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.