Leestijd: 2 min (read)

Techfestival Bright Day, dat op 24 en 25 november plaatsvindt in de Expo Haarlemmermeer, kondigt vandaag een wel hele bijzondere hoofdgast aan voor hun derde editie. Niemand minder dan de sociale humanoid robot Sophia, van Hanson Robotics, komt voor het eerst naar Nederland. Sophia is de eerste robot in de geschiedenis met een staatsburgerschap (in Saudi-Arabië). Tijdens Bright Day wordt Sophia op het hoofdpodium geïnterviewd, over kunstmatige intelligentie, robotica en haar indruk van mensen.

“Na ESA-astronaut André Kuipers twee jaar geleden en YouTube-ster Casey Neistat in 2017 presenteren we dit jaar een robot als hoofdgast. Veel futuristischer wordt het niet”, aldus Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande. “Ze is voor ons een toonbeeld van de ‘bright side of tech’, het thema van Bright Day 2018. Robots zijn niet eng, we moeten ze alleen beter leren kennen. En zij ons.”

Exclusieve demonstratie robot ANYmal
Naast robot Sophia is er nóg een bijzondere robot van de partij: ANYmal van het Zwitserse ANYbotics. Deze geavanceerde viervoeter kan autonoom functioneren en ingezet worden als multi-purpose robot. Tijdens Bright Day krijgt het publiek een exclusieve demonstratie te zien.

Gaming YouTuber Royalistiq geeft live tips & tricks 
Royalistiq, echte naam Roy Beszelsen, werd groot als YouTuber door de game Fortnite te spelen. Hij heeft inmiddels ruim een half miljoen volgers en komt naar Bright Day om zijn tips & tricks over het ongekend populaire spel te geven. Verder bestaat het gaming-programma op Bright Day uit het ESL Dutch Championship en het NK Snake in samenwerking met Nokia.

Bright Day – The bright side of tech 
Bright Day is het jaarlijkse techfest van Bright, hét tech-platform van Nederland. Altijd op zoek naar vernuft in digitale technologie, naar de gamechangers en de eye openers. Tijdens Bright Day kun je de coolste tech in het echt zien. Zie robots in actie, ervaar experimenten met drones, test de beste e-bikes, verken hoe banen er in de toekomst uitzien, speel games in een arena en geniet van Dutch design. Het techfestival vindt plaats in de Expo Haarlemmermeer en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Bright is onderdeel van RTL Nederland en te zien bij RTL Z, RTL 7 en op YouTube.

brightday

Vorig artikelFontys Hogeschool ICT opent InnovatieLab op Strijp-T
Volgend artikelVolledig digitaal ondertekenen op basis van Blockchain
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.