Leestijd: 3 min (read)

Arnhem, 19 juni 2018 – Je bent vast wel eens ingedut tijdens een presentatie van een collega. En de kans is groot dat het andersom óók gebeurt. Eeuwig zonde, aldus presentatie-experts Farah Nobbe en Natalie Mieras. Voor wie echt wel wat te vertellen heeft maar gewoon niet weet hóe schreven zij het boek Storydesign en ontwikkelden zij de gelijknamige e-course. Met de aangeboden inzichten en tools kan iedereen een verhaal vertellen dat staat als een huis en je bij blijft.

De valkuil van saaie presentaties
Veel presentaties zijn maar saai. Verhalen worden op chronologische wijze afgeraffeld aan de hand van een paar PowerPoint-slides. Als je ze al verhalen kunt noemen. Want hier gaat het vaak mis, aldus Nobbe en Mieras. Iedereen die ook maar een beetje begaan is met het onderwerp van zijn presentatie, kan daar echt wel op en leuke manier iets over zeggen. Maar zodra het in de vorm van een presentatie moet, raken we de weg kwijt. Aan ons talent om te spreken ligt het dus niet, maar wel aan de manier waarop we ons verhaal in elkaar zetten. Hier komt Storydesign om de hoek kijken.

Reviews e-course Storydesign:
“De filmpjes zijn aansprekend, en de informatie wisselt goed af met de praktische opdrachten. Ook wordt er handig en leuk gebruik gemaakt van bestaand materiaal, zodat je ook voorbeelden te zien krijgt van bekendere en onbekendere sprekers. Aan de hand van de filmpjes ga je met opdrachten aan de slag om  je eigen presentatie te maken. Dat is erg handig, want je bouwt dus meteen aan je eigen ontwikkeling en verhaal”, Kris Vermaas.

“De afwisseling tussen de theorie en de video voorbeelden is goed. De opdrachten zijn concreet en afgestemd op wat er net is uitgelegd. De uitleg in de video’s is helder. Ik vind het prettig dat je de cursus in je eigen tempo en tijd kunt volgen. De reden dat ik de cursus heb aangeschaft is wil leren om overtuigende presentaties te maken, wat ik lastig vind omdat de voorbeelden die ik in mijn werk zie juist heel technisch en academisch zijn”, Emmeline Marttin.

Storydesign

Storydesign redt je presentatie
Het geheim van een succesvolle presentatie zit aan de achterkant: het ontwerp van je verhaal bepaalt grotendeels de impact van je presentatie. En over het ontwerpen van overtuigende verhalen is veel meer bekend dan de meeste mensen weten. In zeven overzichtelijke modules van deze e-course nemen Farah Nobbe en Natalie Mieras je stap voor stap mee door deze inzichten. Ze hebben hun jarenlange ervaring met duizenden deelnemers omgezet in een simpele, maar ingenieuze methodiek, die je presentaties voor altijd zal veranderen. Farah en Natalie leren je wat de geheimen van klassieke denkers als Aristoteles zijn, maar ook hoe succesvolle TED praatjes tot stand komen. Daarnaast ontdek je welke intrigerende kennis de hedendaagse wetenschap over beïnvloeding biedt.

Over de e-course
De e-course Storydesign leert je hoe je het vertrouwen van je toehoorders wint, hoe je hen op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je hen tot actie aanzet. Het effect? Slimme, glasheldere en meeslepende presentaties waarmee je meer invloed hebt dan ooit. En dat allemaal in je eigen tijd en tempo.

Lengte: 7 modules
Tijdsbesteding: ongeveer 4 uur
Inclusief:
14 downloads (13 artikelen + een werkboek)
13 unieke video’s
25 unieke audiofragmenten

Jaarlicentie Storydesigner-app t.w.v. € 27,50
Boek Storydesign t.w.v. € 22,50
Plus: Aanvullende coaching tijdens het Storydesign-spreekuur
Prijs: € 195,- (incl. btw)
Beschikbaarheid: Koop hier de e-course Storydesign

Boek Storydesign

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.