NEN richt nationale normcommissie ‘Drones’ op

Leestijd: 2 min (read)

Op 31 mei heeft NEN een informatiebijeenkomst georganiseerd om belanghebbenden te informeren over het maken van formele afspraken over drones en de mogelijkheid om hier invloed op uit te oefenen. Uit deze middag is gebleken dat de deelnemers interesse hebben in de oprichting van een nationale normcommissie. In september wordt hiervoor een oprichtingsvergadering georganiseerd.

Op internationaal niveau is gestart met het opstellen van normen voor drones op het gebied van classificatie, autorisatie, identificatieontwerp, fabricage, operationele procedures en veiligheidsbeheer.

Er is behoefte aan het verbeteren van transparantie en veiligheid rondom professioneel en particulier gebruik van drones. Daarom zijn er op Europees en mondiaal niveau initiatieven genomen om dit te verbeteren. Normen worden opgesteld met als doel internationale handel te bevorderen, kwaliteit en comptabiliteit te garanderen en ondersteuning te bieden voor veilig en ordelijk gebruik. Een deel van de Europese normen geeft invulling aan nieuwe Europese wetgeving. Tijdens de informatiebijeenkomst van 31 mei hebben ongeveer 30 belanghebbenden gesproken over deze verschillende normtrajecten en de mogelijkheid om hierbij aan te sluiten om de belangen van Nederlandse partijen in te brengen.

Nationale normcommissie Drones

De nationale normcommissie stelt de Nederlandse belanghebbenden in de gelegenheid om invloed uit te oefenen op de internationale normalisatie-activiteiten voor drones.
Tijdens de oprichtingsvergadering zal nader stil gestaan worden bij de business case om deel te nemen als belanghebbende. Daarnaast wordt er ingegaan op het internationale programma en de invloed die de nationale commissie hierop kan uitoefenen.

Voor wie?

Deelname is interessant voor verschillende belanghebbenden. Denk aan organisaties die drones ontwerpen, bouwen en op de markt brengen. Ook de gebruikers van drones die deze inzetten voor hun dienstverlening, opleidingsinstituten van vliegverkeer, controlerende instanties die toetsen op gebruik van drones en geassocieerde publieke organisaties, regionale en lokale overheden, gemeenten, investeerders en kennisinstellingen.

Aanmelden

Interesse om om deel te nemen in de nationale normcommissie? Stuur een e-mail naar [email protected].

Meer informatie

Voor meer informatie over normalisatie en drones kan contact worden opgenomen met Johan van Velthoven, clustermanager Industrie en Veiligheid, telefoon 015 2 690 337 of e-mail [email protected].

Lees het bericht op nen.nl

iCity Magazine Redactie
iCity Magazine Redactiehttps://icity.nl
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!