Leestijd: 3 min (read)

Amsterdam, 15 juni 2017 – ICT’ers zijn kritischer over de afstand tussen huis en werk dan werknemers in andere branches. Voor 25% is ver reizen naar het werk een van de hoofdredenen om op zoek te gaan naar een andere baan.

Als het gaat om werkgeversimago scoort Google het best: het bedrijf is de favoriete werkgever onder ICT’ers. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek, uitgevoerd onder ruim 4.000 hoogopgeleide (hbo en wo) Nederlanders.

Mobiliteit is voor ICT’ers een steeds belangrijker agendapunt; een kwart zou graag een auto van de zaak of leaseauto tot hun beschikking hebben (t.o.v. 21% in 2017). De afstand van het woon-werkverkeer speelt een belangrijke rol bij de overweging om van werkgever te switchen. Daarnaast zijn weinig doorgroeimogelijkheden (34%) en onvoldoende uitdagend werk (35%) belangrijke redenen om te vertrekken. ICT’ers hebben ook nog wensen, zo willen de meesten een 13e maand (49%) en de mogelijkheid om thuis te werken (34%). De prestatiebonus (19%) en extra vakantiedagen (36%) staan ook op het verlanglijstje.

ICT’ers het minst happig op aanbod van recruiters

ICT’ers zijn in trek; 45% wordt één of meerdere keren per maand een nieuwe functie aangeboden. Maar over het algemeen bekommeren ICT’ers zich niet vaak om een aanbod van recruiters. Bijna een kwart laat alle aanbiedingen aan zich voorbij gaan, dat is meer dan in andere branches waar gemiddeld 19% al het aanbod afslaat. Aan zelfverzekerdheid is er namelijk geen tekort; de helft denkt zelfs gemakkelijk binnen drie maanden weer een baan te vinden als er nood aan de man is. Vooralsnog zitten de meeste ICT’ers nog wel op hun plek. 22% denkt de komende vijf jaar waarschijnlijk niet van werkgever te veranderen.

Meest tevreden over werkgevers
Garikai van Weydom, researcher bij de Persgroep Employment Solutions, vindt het niet verrassend dat ICT’ers sneller een aanbod afslaan. ‘Ze zijn van alle functiegroepen het meest tevreden met hun werkgevers: ze geven hen gemiddeld een 7,4. Ze zijn ook optimistisch over het behouden van hun baan en de kansen op de arbeidsmarkt. De sector maakt vanwege de digitalisering een enorme groei door waardoor er krapte ontstaat op de markt. ICT’ers zitten daarom nu in een luxepositie, de banen liggen voor het oprapen. Toch merken we dat de meeste ICT’ers hun carrière binnen de muren van de huidige organisatie voor zich zien. Een derde van de ICT’ers vindt doorgroeimogelijkheden binnen de eigen organisatie dan ook erg belangrijk.’

Favoriete Werkgevers ICT’ers 2018
1. Google
2. ING
3. Shell
4. Rabobank
5. Microsoft
Favoriete Werkgevers ICT’ers 2017
1. Phillips
2. Google
3. Shell
4. ING
5. Rabobank

Over Intermediair
Intermediair is al ruim 50 jaar het grootste carrièreplatform voor hoogopgeleiden en is toonaangevend op het gebied van recruitmentmedia. Met het digitale Intermediair Magazine en Intermediair.nl biedt Intermediair hoogopgeleid Nederland inspiratie, informatie en het beste vacatureaanbod. Intermediair is onderdeel van de Persgroep Employment Solutions.

Over de Persgroep Employment Solutions
Binnen de Persgroep Nederland zijn wij de expert op het gebied van Employment Solutions. Met onze sterke merken Intermediair, Nationale Vacaturebank, Tweakers Elect en de recruitmentactiviteiten van de nieuwsmerken AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en ADR bieden we voor iedere behoefte binnen de dynamische ontwikkelingen van de arbeidsmarkt een oplossing. De Persgroep Nederland is een toonaangevende uitgever van nationale, regionale én lokale nieuwsmerken, magazines, websites en is actief op radio. Het diverse portfolio van de Persgroep Nederland omvat onder andere: AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, ADR, Tweakers.net, Hardware.info, Autotrack.nl en Qmusic. Samen bereiken wij 12,7 miljoen multimediale contacten per dag. Een combinatie die maakt dat de Persgroep Employment Solutions de partner is die werkt voor jou!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.