Leestijd: 1 min (read)

Ali Niknam heeft met bunq de bankensector in Nederland flink opgeschud! Afgelopen week verscheen een nieuwe update van de app. Eentje die niet onopgemerkt is gebleven, na de verwarring die ontstond over de implementatie van Apple Pay. Ali zag tijdens de financiële crisis dat de ‘gewone man’ werd getroffen. De banken waaraan mensen hun spaargeld gaven, waren dezelfde partijen die met dat geld wilden verdienen. Ali wil met bunq de conventionele bankwereld op zijn kop zetten. En daar heeft hij letterlijk zijn hele vermogen voor over. De complete aflevering staat nu online en is hier te bekijken:


Wie is Ali Niknam?

Ali Niknam (1981) is CEO en oprichter van bunq. Geboren in Canada, opgegroeid in Iran. Als ondernemer behaalde hij eerder succes met zijn webhostingbedrijf TransIP, opgericht tijdens zijn studie Technische Informatica aan TU Delft. TransIP kon voor € 17 miljoen garant staan om bunq te starten. Bunq is eigenlijk geen bank, bunq is een techbedrijf met een banklicentie.

Vorig artikelOprichter Bagels & Beans begint boutique platenlabel
Volgend artikelByeleX lanceert eerste aandelen-ICO van Europa
iCity Magazine Redactie
iCity is een online magazine wat als doel heeft de gevolgen van sociale en technologische innovatie te helpen duiden in de context van relevante politieke, economische, sociale en technologische gebeurtenissen.

PERSBERICHTEN worden weergeven 'AS-IS'. iCity is niet en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van het bericht, noch kan iCity aansprakelijk worden gesteld voor de auteursrechten, welke al dan niet rusten op het aangeleverde materiaal. Mocht u van mening zijn dat de inhoud van het persbericht onjuist is en/of dat er op eniger wijze inbreuk gemaakt is/wordt op de rechten van derden, dan dient u zich te vervoegen bij de opsteller van het persbericht, zoals vermeld onderaan elk persbericht. Indien mocht blijken uit communicatie met de opsteller dat er inderdaad inbreuk gemaakt is/wordt, dan zullen wij uiteraard meewerken om die inbreuk niet langer te laten voortbestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.