Het mooiste van CES 2018

Leestijd: 3 min (read)

De CES 2018, de jaarlijkse electronicabeurs in Las Vegas, zit er weer op. Elk jaar is het weer een feest om te zien wat voor moois de leveranciers van consumer electronics, gaming en mobility uit de hoge hoed toveren.

Engadget vat het meestal al prima samen:

Maar wil je meer in-depth info, dan volgen hieronder wat slimme introducties:

Foldimate

Foldimate – Nooit meer strijken, maar gewoon je wasgoed in de machine voeden. Veel stomerijen zullen het apparaat herkennen, maar voor minder dan 1000 euro komt het ineens wel heel dichtbij voor consumenten thuis.


Toyota e-Palette

Toyota e-Palette EV – Toyota Motor Corporation President Akio Toyoda kondigt een nieuw verbond voor mobiliteitsservice van de toekomst aan, inclusief de e-Palette Concept, een elektrisch aangedreven voertuig dat zelfstandig rijdt en voor verschillende doeleinden inzetbaar is. De Toyota topman maakte dit bekend op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Audio

Op het gebied van audio biedt Hifi.nl een prima overzicht van de nieuwe HiFi-componenten, zoals streamers, speakers en headphones. Persoonlijk vond ik de aankondiging van de Cambridge Audio CXN v2 streamer interessant – het type 1 was al een topstreamer.

Cambridge Audio CXN-V2

AIBO

Sony AIBO – Met OLED oogjes kijkt de AIBO je aan en lijkt ‘oprecht’ te genieten als het ‘dier’ wordt gestreeld. Een camera in het apparaatje moet de mens herkennen, die ermee speelt, om er zijn gedrag vervolgens op aan te passen. Het blijft natuurlijk een robotje, maar kinderen zullen er de grootste lol aan beleven.

Smartsleep

Philips Smartsleep – Het thema slapen was op de CES in meerdere gadgets terug te vinden. Philips kwam met meerdere introducties, waaronder een soort van hoofdband, die je met geluidsgolven beter moet laten slapen.

Philips heeft laten uitzoeken dat 70% van de mensen die slaapproblemen hadden zich na twee weken gebruik van SmartSleep minder moe voelden. De hoofdband ziet eruit als een omgekeerd petje, zodat het mensen niet te veel afschrikt.

Philips gebruikte data van 2,6 miljard slaapsessies die het bedrijf de afgelopen 10 jaar heeft verzameld. Eerder kwam het bedrijf al uit met de Somneo Sleep & Wake-up Light.

De gezondheidsdivisie Philips Personal Health kondigde nog meer nieuwtjes aan, zoals een scheerapparaat met app (Philips Smart Shaver Series 7000) en een nieuwe connected tandenborstel (Philips Sonicare DiamondClean Smart).

Sgnl Smart Strap

Sgnl Smart Strap (spreek uit ‘signal’) – Het bedrijf Innomdle, wat op Kickstarter al een crowdfunding campagne was gestart (1,5 miljoen) voor de Sgnl Smart Strap, maakte ook op de CES veel tongen los. Het apparaatje, een horlogebandje wat je aan je Apple Watch of Samsung Smartwatch kunt koppelen, maar ook aan een traditionele horloge, of zelfs alleen als los polsbandje kan worden gedragen.

Het bandje verbindt via bluetooth met je smartphone en zet geluid om in elektrische signalen die via je huid overgedragen worden en in je oor weer in geluid worden omgezet.

We zagen dit apparaat al in 2016 op de CES in de vorm van de TipTalk, destijds op de markt gebracht door Samsung. Het bedrijf Innomdle is dan ook één van de eerste startups die voortkomen uit Samsung’s Creative Lab. De TipTalk, nu dus de Sgnl, won het van 1.100 andere ideeën in het lab.

Opvallend hieraan is dat Samsung bewust de weg van de crowd heeft gezocht en zich dus publiekelijk op de achtergrond houdt. Deze startup-route wordt door veel multinationals gevolgd om enerzijds min of meer in stealth-mode nieuwe producten te kunnen lanceren en anderzijds door elke start-up te dwingen zich te bewijzen, dat er een market fit is.

Meer gekke top of flops vindt je op de site van De Telegraaf.

Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BV
Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BVhttps://cross-silo.com
CEO, CROSS SILO BV en Uitgever van iCity Magazine
 
Ontwerper van de ROUNDMAP - een 360-graden mapping systeem gericht op waardecreatie, klantinteractie en duurzame klantwaarde (CLV) - https://roundmap.com
 
Eerder werkzaam voor o.a. Dow Jones (US), CMG Finance (NL), SCSK Corporation (Japan), The Internet Plaza en Enternet. Beschikbaar als lid RvB (CMO/CDO/CSO) of RvC.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!