Leestijd: 2 min (read)

MKB-bedrijven verslaan multinationals in “Best Beoordeelde Werkgevers 2018” van Glassdoor.

De jaarlijkse Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland van Glassdoor laat dit jaar een flinke verschuiving zien. Waren in het verleden de multinationals nog de hoogste scoorders, dit jaar worden ze ingehaald door het MKB. In de top 3 staan maar liefst 2 MKB-bedrijven. Glassdoor is de website waarop werknemers reviews over hun werkgever plaatsen.

Volgens Patrick Groot, oprichter van recruiter Onboard is de trend onomkeerbaar dankzij de transparantie op de arbeidsmarkt. Onboard staat in het lijstje van de drie beste werkgevers in de Top 20 en is een MKB-bedrijf. Groot: “De oude rijtjes waren vaak een medaille voor HR-afdelingen van de multinationals. Op de op imago gebaseerde beste werkgeverslijsten staan al jaren dezelfde organisaties zoals KLM, Philips en Shell. MKB bedrijven deden, mede door de verschillen in budgetten, niet mee in dit spel. Maar net zoals de beoordeling van hotels definitief is veranderd door Tripadvisor, geldt dat ook voor werkgevers. De komst van Glassdoor laat deze trend goed zien. De waardevolle beoordelingen komen van degenen die er het meeste verstand van hebben: de (ex)-werknemers en sollicitanten van de bedrijven.”

Cocktail van factoren zorgt voor scorend MKB
Groot: “Ik kan natuurlijk alleen voor onszelf spreken, maar ik zie en hoor veel in de MKB-markt. Ook over waarom het MKB goed scoort. Wij investeren veel in het personeel en bieden zeer uitdagend werk. Ook herkennen en erkennen we dat de invloed van iedere collega op het bedrijfssucces direct voelbaar is. Bovendien wil ieder mens ertoe doen en het maximale uit zijn of haar talent halen, waar wij weer op inspelen. Ook niet onbelangrijk: de collegialiteit is zeer hoog en Onboard-ers gaan voor elkaar door het vuur. Deze cocktail laat Onboard en haar medewerkers groeien. Onze klanten merken dit ook direct, wat zich weer vertaalt in een gezonde bedrijfsvoering.”

Andersom werkt de rating van Glassdoor ook door. Groot: “Recruiten voor bedrijven die slecht scoren op Glassdoor levert ons zelden goede kandidaten voor vacatures. Wie boekt nog een hotel dat slechte reviews krijgt op Tripadvisor? Wie wil nog werken bij een bedrijf dat slecht scoort op Glassdoor?”

Myrthe Fontijn, directeur Onboard BV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.