Leestijd: 2 min (read)

Volgens Koos Groenewoud, spreker en verandermanager, schreef auteur en ex-bankier Tony de Bree het eerste echte Nederlandse how-to-boek over hoe je een succesvolle startup opricht en hoe je als investeerder je kapitaal zo optimaal mogelijk aanwendt.

Tony de Bree heeft door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan in de tijd dat hij voor ABN AMRO Bank ondernemingsplannen beoordeelde. Voor De Bree moest de basis goed zijn. Een goed plan bevatte hooguit twee A4’tjes. Als het eerste blad – de mensen achter het plan, het idee en het businessmodel – niet goed was, dan was het tweede blad, de financiële strategie, verloren tijd. Goed om te weten als je zelf een financiering zoekt.

De auteur richt zich met het boek zowel op de startup en scale-up zelf, als op de kapitaalverstrekkers van de jonge spruiten.

In dit praktische boek komen de volgende vraagstukken aan de orde:

  • Hoe word je een innovatieve startup?
  • Hoe creëer je waarde op een innovatieve manier met een innovatief businessmodel?
  • Heb je het in je om de oprichter van een succesvolle startup te zijn? Wil je er écht voor gaan en er de nodige tijd in steken?
  • Een bedrijf opstarten doe je niet alleen, cruciaal is het verzamelen van de juiste mensen om je heen. Hoe doe je dat en wie heb je nodig?
  • Hoe kies je het juiste businessidee en hoe onderscheid je jouw idee van anderen?
  • Hoe presenteer je je businessidee en aan wie?
  • Hoe krijg je de financiering van je businessidee rond?
  • Wat kun je leren van succesvolle startups?

Zelf run ik al bijna twee decennia mijn eigen ondernemingen. Bij de opstart had ik 50.000 gulden startkapitaal aangetrokken. Eén telefoontje was destijds genoeg. Ik voelde me zo vrij als een vogel, maar na een paar maanden was het geld op en werden de touwtjes alsnog pijnlijk hard aangetrokken. Vanuit die ervaring kan ik alleen maar zeggen: lees het boek, begrijp de spelregels, manage de verwachtingen en laat je niet van de wijs brengen.

Veel plezier met Kan het vliegen?

Auteur: Tony de Breewww.tonydebree.com
Titel: Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup (eerste druk, 2017)
Uitgeverij: Van Duuren Management

ISBN-EAN: 9789089653550
Te bestellen bij BOL.com of Mananagementboek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.