Leestijd: 1 min (read)

Design my Privacy wil designers ertoe aanzetten te gaan ontwerpen voor privacy issues. De techniek achter de slimme producten en systemen is zo complex, dat het voor de consument moeilijk te begrijpen is wat de gevolgen zijn voor het alledaagse leven. Designers moeten gaan meedenken over transparantie en toegankelijkheid in het ontwerp van privacygevoelige producten en diensten.

P E R S B E R I C H T

Onze privacy staat onder druk. Het lijkt soms alsof de computer precies weet wat onze wensen zijn of waarnaar we op zoek zijn. We klikken, liken en appen er ijverig op los. Het internet weet precies wie we zijn en biedt ons allerhande gratis informatie. Maar achter de slimme producten en diensten zitten overheden en grote multinationals die ons gedrag vastleggen en onze persoonlijke gegevens verzamelen.

MOTI, SETUP en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) willen samen met vele andere Nederlandse en Belgische culturele- en onderwijsorganisaties privacy issues toegankelijk en zichtbaar maken en op die manier iedereen, arm en rijk, een veilig privéleven bieden. Deze publicatie biedt de designer handvatten in de vorm van acht designprincipes die helpen bij het ontwerpen van producten en diensten. Het zijn de designers die een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

Design my Privacy

Over de auteur

Tijmen Schep studeerde in 2008 af aan de Universiteit van Utrecht op de Ubiquitous Computing ideologie. Momenteel is hij adviseur op het gebied van digitale cultuur, creatieve industrie en publieksparticipatie. Hij adviseert overheden en organisaties bij het ontwikkelen van concepten en projecten die cultuur, technologie en publieksbereik combineren.

ISBN: 978 90 6369 447 0
Auteur: Tijmen Schep
Formaat: paperback
Afmetingen: 18 x 12 cm
Pagina’s: 160

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.