Leestijd: 2 min (read)

Agfa HealthCare heeft gekozen voor de End-User eXperience Monitor van SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, om de eindgebruikerstevredenheid van haar collaboratieplatform te verbeteren.

P E R S B E R I C H T

Agfa HealthCare biedt artsen een platform om röntgenfoto’s, CT-scans, hartfilmpjes en documenten te bekijken en te delen met collega’s. Eindgebruikers hadden de behoefte aan een optimalisatie van de reactietijd. Om dit te realiseren is Agfa HealthCare een samenwerking gestart met SPS. De End-User eXperience Monitor zorgt ervoor dat de performance van het collaboratieplatform objectief en 24×7 wordt gemonitord.

Piekbelasting controleren
Tussen 09:00 uur en 11:00 uur en na de middagpauze ontstaat er een piekbelasting op het collaboratieplatform. Artsen bekijken dan veel medische data om diagnoses te stellen. Het is essentieel dat zij altijd, ook tijdens piekmomenten, direct inzicht hebben in deze gegevens en documenten kunnen bewerken, zonder te moeten wachten op de software. Door de responsetijden objectief te meten kan Agfa HealthCare mogelijke performance problemen beter analyseren en incidenten voor zijn en daarnaast proactief communiceren naar de klant.

Sytze van der Meer, Regional Problem Manager bij Agfa HealthCare: “Het is cruciaal om patiëntgegevens snel voorhanden te hebben en informatie uit te wisselen. Om ervoor te zorgen dat dit in de praktijk ook gebeurt, zochten we tooling waarmee we als het ware over de schouder van de eindgebruiker mee kunnen kijken. In de End-User eXperience Monitor van SPS hebben we dit gevonden. We hebben direct inzicht in hoe het systeem reageert. Wordt het bijvoorbeeld trager wanneer deze meer belast wordt en werkt het platform naar behoren tijdens een spoedopname midden in de nacht? Met dit inzicht kunnen we eventuele verstoringen voor zijn en daarmee onze service naar een hoger niveau brengen.”

Linda Verweij, COO van SPS: “Performanceproblemen zorgen voor veel ergernis bij eindgebruikers. Zeker in het geval van Agfa HealthCare is het van belang dat artsen hun kostbare tijd niet hoeven te verdoen met het wachten op patiëntinformatie. Met de End-User eXperience Monitor hoeft men niet meer te gissen naar wat de eindgebruiker ervaart, maar wordt dit objectief gemeten. Met deze data kan Agfa HealthCare trends ontdekken in de reactietijd en hierop preventief reageren en zo de eindgebruikerstevredenheid verhogen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.