Leestijd: 3 min (read)

De Amsterdamse Diamantbeurs wordt omgedoopt tot Capital C: hét creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Het rijksmonument aan het Weesperplein, in 2015 gekocht door Sijthoff Media Groep en Brouwershoff, wordt de komende anderhalf jaar gerestaureerd en gemoderniseerd. Eind 2017 opent Capital C zijn deuren. Dan komen alle domeinen van de creatieve industrie hier bij elkaar: advertising, design, media, digital, fotografie en kunst.

P E R S B E R I C H T

Het centrum voor de creatieve industrie: Connecting creative minds

Capital C wordt een creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace. Met branche- en
beroepsverenigingen, media, creatieve bureaus, maar ook start-ups en zzp-ers. Het wordt een centrum waar events, workshops, stand-ups en minicolleges plaatsvinden, waar bedrijven kantoor houden, waar topontwerpers én jong talent hun werk tonen en waar pop-up exposities worden georganiseerd. Ook op culinair gebied kunnen bezoekers hier straks terecht. Als centrale positionering is daarom gekozen voor: ‘Connecting creative minds’.

De nieuwe identiteit is ontwikkeld door creatief bureau …,staat

De Diamantbeurs was als centrum van de diamanthandel ooit een belangrijke aanjager van de Amsterdamse economie. Nu, ruim een eeuw later is die rol overgenomen door de creatieve industrie. In communicatie is er dan ook gekozen voor een combinatie van het oude en het nieuwe. Jochem Leegstra, Creative director van …,staat: ‘Capital C staat voor de ambitie om van Amsterdam de creatieve hoofdstad te maken en voor alles wat je straks op deze unieke plek gaat vinden: Creativiteit, Conversaties, Colleges, Community, Culinair. Bovendien is de letter C de chemische benaming voor de diamant. Voor ons was de benaming Capital C daarom een meer dan logische.’

De rol van advertising in de diamantindustrie

Willem Sijthoff, media-ondernemer en mede-eigenaar van het gebouw, bevindt zich met zijn
uitgeverij Adfo Groep (waaronder de titel Adformatie) in het hart van de creatieve sector.
Willem Sijthoff: ‘Een van de meest effectieve marketingstrategieën in de 20e eeuw was de
positionering van de diamant als symbool voor eeuwige liefde en trouw. De waarde en de verkoop van de diamant namen hierdoor een enorme vlucht. Het is mooi dat juist in dit gebouw straks alles wat met creativiteit te maken heeft, samenkomt.’

Capital C Amsterdam

Nauwkeurige restauratie en concepten van topontwerpers

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein wordt nauwkeurig gerestaureerd volgens de oorspronkelijke bouwtekeningen van de architect Gerrit van Arkel. De twee markante torens die ooit de gevel verrijkten, en de originele gevelbeëindiging worden in ere hersteld. Maar ook in het gebouw zelf gaat er veel gebeuren. Verschillende ruimtes worden door topontwerpers vormgegeven en jong creatief talent krijgt de gelegenheid om werk te tonen. Zo wordt het pand ook qua interieur en design een plek die inspiratie en creativiteit ademt. De groep ontwerpers wordt samengesteld door curator Anne van der Zwaag en designondernemer Hans Lensvelt.

Diamantbeurs

Zie ook: www.capitalc.amsterdam

Over Sijthoff Media Groep

Sijthoff Media Groep bestaat uit vier uitgeverijen die ieder marktleider zijn in hun eigen segment. Adfo Groep is met meerdere vaktitels marktleider op het gebied van marketing en communicatieuitgaven, en is hét kennis- en netwerkplatform voor de marcom professional. De vaktitels Binnenlands Bestuur en AG Connect (voorheen AutomatiseringGids) zijn marktleider in de segmenten overheid en IT. Tot slot is de uitgeverij Young & Connected marktleider op het gebied van weekkranten voor kinderen in de leeftijdscategorie van 7 t/m 18 jaar. De uitgeverijen zijn nu op drie verschillende locaties in Amsterdam gevestigd en zullen in 2017 allen in Capital C worden ondergebracht.

Over Beheer Brouwershoff

Beheer Brouwershoff is een Amsterdamse vastgoedonderneming gericht op het investeren in, en (her-)ontwikkelen van, middelgrote hoogwaardige beeldbepalende kantoorgebouwen in de regio Amsterdam. De meest recente ontwikkeling is het Volkshotel in het voormalige gebouw van de Volkskrant aan de Wibautstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.