Richard van Hooijdonk: 2030 here we come!

Leestijd: 1 min (read)

Trendwatcher en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Nieuwe technologie zal impact hebben op alles wat we doen. 

Inmiddels zijn de spraakmakende inspiratiesessies door ruim 300.000 mensen bijgewoond en werkt hij samen met RTL en BNR. In 2013 werd zijn masterclass door RTL en Nyenrode verkozen tot RTL masterclass. Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij ‘megatrends’ als robots, drones, Internet of Things, big data, biomimicry en de effecten van nieuwe technologie op vele sectoren.

Een paar opmerkelijke quotes uit het uiterst fraai vormgegeven e-book:

“De kosten van de gezondheidszorg stijgen jaarlijks met 5% en in 2050 zijn de meeste landen failliet, doordat ze de kosten van gezondheidszorg niet meer kunnen betalen.

“Big data voorspelt zelfs hoe een bepaalde beslissing ons leven gaat beïnvloeden. Het gaat alles veranderen.”

“We werken straks drie dagen en krijgen een basisinkomen voor de overige twee dagen.”

“De ouderen hebben in 2025 allemaal een slimme pil die communiceert met IBM’s Watson, de slimste arts ter wereld.”

“Nog vóór 2020 lanceert Ikea een 3D-printer die goedkoper is dan honderd euro, waarmee je thuis meubels kunt printen.”

“Elk product krijgt een digitale laag, waarmee het met de cloud communiceert. Deze signalen worden geanalyseerd en ‘triggeren’ andere apparaten om actie te ondernemen.”

“In de wereld van 2020, waarin ruim vijftig miljoen apparaten met elkaar zijn verbonden, voelt de terrorist van de toekomst zich comfortabel.”

Het e-book staat bomvol voorspellingen. Wie niet verrast wil worden door de storm, doet er goed aan de weerberichten in de gaten te houden. Wie niet verrast wil worden door de toekomst, doet er goed aan Richard’s voorspellingen ter harte te nemen.

Ga verder naar: Trendz! op naar 2030

Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BV
Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BVhttps://cross-silo.com
CEO, CROSS SILO BV en Uitgever van iCity Magazine
 
Ontwerper van de ROUNDMAP - een 360-graden mapping systeem gericht op waardecreatie, klantinteractie en duurzame klantwaarde (CLV) - https://roundmap.com
 
Eerder werkzaam voor o.a. Dow Jones (US), CMG Finance (NL), SCSK Corporation (Japan), The Internet Plaza en Enternet. Beschikbaar als lid RvB (CMO/CDO/CSO) of RvC.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!