Vertrouwen: een kwestie van woorden én daden (5/5)

Leestijd: 2 min (read)

Vertrouwen ligt aan de basis van elke relatie, getuige de veelgehoorde uitspraak: “All relationships are built on trust”. Maar wat is vertrouwen eigenlijk, hoeveel hebben we ervan nodig en hoe verhoudt het vertrouwen in de social media zich tot de echte wereld? Dit is deel 5 van 5.

Collaboratieve consumptie

Met de opkomst van share-netwerken, gebaseerd op het delen van diensten en goederen (denk aan AirBnB, TaskRabbit, Uber, Snappcar, etc.), wordt het belang van vertrouwen en herleidbare identiteiten (trusted identities) wel steeds groter. We willen onze auto immers niet delen met iemand, die we niet kunnen vertrouwen – voor je het weet staat het ding op de veerboot naar Libië.

Rachel Botsman, auteur van het “What’s Mine is Yours” noemt vertrouwen zelfs ‘de munt van de nieuwe economie‘.

Rachel Botsman posed the question: “How do we mimic the way trust is built face-to-face online?”

Over het belang van vertrouwen is dus geen discussie, over de invulling nog wel. Hoewel tegelijk opgemerkt moet worden dat de stemming rond vertrouwen over het algemeen opmerkelijk positief is. Zijn we meesters in het relativeren, gewoon naïef, onbezonnen of begrijpen we de beperkingen van de social media maar al te goed?

Trust netwerken

Websites als Klout, PeerIndex, TrustCloud en iKarma bieden als trust systemen elk op hun eigen manier inzicht in de invloed en reputatie van deelnemers aan de social media. Maar geen ervan biedt een sluitende oplossing voor het misbruik en misleiding die kan ontstaan vanuit zogenaamde untrusted indentities.

“Reputation as a whole is really about context of the transaction,” says Legit founder Jeremy Barton. “It’s hard to trust a stranger in an offline capacity, it’s even harder to trust a stranger in an online capacity. Reputation can give you a lot of context to help you manage expectations in a transaction.”

Reputatie is volgens Barton een belangrijk instrument in het managen van vertrouwen, maar het laat online nog teveel ruimte voor misbruik en misleiding. Wat mijn inziens nog ontbreekt in onze ‘economy of trust’ is een open technologie, wereldwijd toepasbaar, die real-world identificatiemiddelen koppelt aan sociale profielen.

Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BV
Edwin Korver (Gonzalez) - CROSS SILO BVhttps://cross-silo.com
CEO, CROSS SILO BV en Uitgever van iCity Magazine
 
Ontwerper van de ROUNDMAP - een 360-graden mapping systeem gericht op waardecreatie, klantinteractie en duurzame klantwaarde (CLV) - https://roundmap.com
 
Eerder werkzaam voor o.a. Dow Jones (US), CMG Finance (NL), SCSK Corporation (Japan), The Internet Plaza en Enternet. Beschikbaar als lid RvB (CMO/CDO/CSO) of RvC.

More from author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Meer 65-plussers hebben betaald werk

PERSBERICHT - Er zijn steeds meer ouderen van 65 jaar of ouder die betaald werk hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het...

Steeds meer Nederlanders gaan weer naar kantoor

Delft, 1 april 2021 - Sinds 8 februari is er een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat weer naar kantoor gaat....

Flinke groei online fietsplatform Find Your Bike door Coronaschaarste

Findyourbike, het online platform voor gebruikte én nieuwe fietsen dat in 2019 is gelanceerd, maakt een uitzonderlijke groei door sinds het aanbod van nieuwe...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!