Leestijd: 2 min (read)

In de nieuwe categorie Inspirators laten we mensen aan het woord, die ons helpen bij de transformatie naar de volgende fase in ons sociaal maatschappelijk bestaan.

De eerste in deze serie is Jan Bommerez. Jan is spreker, auteur en inspirator. Zijn thema’s zijn ondermeer FLOW, transformatie en zelfbewustzijn. Toen ik zelf leukemie had zocht Jan contact om me zijn bezorgdheid te tonen en zijn visie te delen rond het belang van (Kangen) water in relatie tot kanker. Sindsdien heb ik een bijzondere band met Jan en ik hoop – door onderstaande video’s te delen – u straks ook.

Transformatie

De volgende video gaat over transformatie binnen bedrijven. Jan: “Bij veranderings-processen denk je over iets en dan ga je het implementeren. Bij transformatieprocessen gaat het over See, Feel, Do. Als mensen het niet zien en het niet voelen, is er geen verandering van binnen. Als je wilt dat verandering duurzaam is, dan moeten ze het voelen”.

Co-intelligence

TEDx Talk on co-intelligence in Nijmegen. Jan: “The foundation of a termite mountain can be compared to an intelligent city, relative in size to the great wall of China. But termites don’t have a brain. The intelligence is in the collective. Co-intelligence (therefor) is not in the parts, it is in the relationships. We humans are like ice-cubes, forming an ego-system. We should be like water. Dialogue is what brings coherence in human energy fields.”

Creativiteit

Een mooie sfeerimpressie van Jan’s bredere visie op creativiteit, flow en bewustzijn.

Loslaten

Jan: “In veel organisaties kunnen we niet omgaan met boosheid. Bij transformatie komt boosheid vrij: als reactie op eerdere frustraties. Boosheid is een teken van betrokkenheid (passie). We kunnen die boosheid op 3 manieren tonen: verdrukken (negeren, angst), uitdrukken (huilen, dominantie) en vluchten (hard werken, koffie). Loslaten is het proces van toelaten dat energie naar een staat van potentieel teruggaat. We moeten naar emotioneel intelligent leiderschap.”

De ideeën economie

De volgende twee video’s gaan over het proces en de omstandigheden waarin ideeën ontstaan. Jan: “Zijn wordt belangrijker dan doen. Het is via ons hart dat we bij ons wezen komen. Het efficiency-model laat geen verspilling toe, maar we moeten durven verspillen om uit het huidige paradigma te treden. Flow is ons spontane zelf. Daarvoor moet je voorbij de angst (voor de verandering). Synergie is collectieve flow, waarbij we de verschillen omarmen en elke inbreng waarderen. Innovatie (creativiteit) ontstaat uit synergie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.