Leestijd: 1 min (read)

Het gebeurt niet vaak dat je een presentatie ziet, waarbij je het gevoel krijgt dat je een unieke kans hebt gekregen om in de toekomst te mogen kijken.

De onderstaande presentatie van Jeremiah Owyang, Web Strategist bij Altimeter Group, op Le Web 2013 in Londen (5/6 juni) is absoluut zo’n presentatie.

Oordeel zelf ..

In zijn presentatie noemt Jeremiah de Collaborative Economy Value Chain. Ik heb het schema hieronder geplaatst. Het onderzoek wat Jeremiah in zijn presentatie noemt vind je hier.

Een voor mij zeer opvallend detail in de presentatie was dat ‘37% van 200 geïnterviewde startups’, die zich richten op oplossingen voor deze nieuwe collaborative economy, in totaal 2 miljard dollar aan durfkapitaal hadden gekregen! Dat alleen al geeft de waarde van die nieuwe economie weer, maar ook de mate van disruptie die dit nieuwe business model zal veroorzaken.

We staan mijn inziens aan de vooravond van een ware revolutie in de manier waarop we samenleven en samenwerken. In komende blogs ga ik dieper op deze materie in.

9085211026_d06252b23e_z

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.